'United-spelers beginnen te twijfelen aan Ten Hag'

'Ten Hag dreigt kleedkamer te verliezen: twijfel onder United-spelers neemt toe'

2 november om 16:28

Met acht nederlagen in vijftien wedstrijden dit seizoen is het crisis bij Manchester United. Volgens het lokale The Manchester Evening News neemt de onrust in de kleedkamer toe: de spelers twijfelen aan Erik ten Hag.

Door de harde 3-0 nederlaag tegen Newcastle United in de League Cup bevindt Ten Hag zich in het middelpunt van de storm. The Athletic meldde dat er nog geen aanwijzingen zijn voor een ontslag van de Nederlandse manager, maar in Engeland wordt desondanks aan zijn stoelpoten gezaagd.

MEN schreef eind september al dat Ten Hag door een deel van de United-selectie wordt verweten dat hij 'favorieten' heeft. De onrust onder de spelers is er sindsdien niet minder op geworden, zo lijkt het. 'Er is toenemende onrust onder een deel van de Manchester United-spelers vanwege de benarde situatie van het team. Bronnen in de kleedkamer hebben tegen Manchester Evening News gezegd dat de twijfels over het management van Erik ten Hag toenemen en dat er onder bepaalde spelers een sluimerende wrok jegens teamgenoten heerst', schrijft de lokale krant.

Een aantal spelers zou sowieso niet onder de indruk zijn van de sportieve koers van de club. De ploeg van Ten Hag staat op een teleurstellende achtste plek in de Premier League, is al klaar in de League Cup en staat na drie duels derde in zijn Champions League-poule. De ex-trainer van Ajax benadrukte dat hij nog altijd in een ommekeer gelooft.