The Athletic: Ten Hag hoeft niet te vrezen voor ontslag, ondanks toenemende druk

The Athletic: Ten Hag hoeft niet te vrezen voor ontslag, ondanks toenemende druk

2 november om 11:04
Laatste update: 2 november om 12:26

De druk op Erik ten Hag neemt weer toe, maar The Athletic weet dat er nog geen signalen voor een ontslag zijn bij Manchester United. De kwaliteitskrant ziet dat daar een aantal redenen voor zijn.

Man United verloor woensdagavond met 0-3 van Newcastle United, terwijl het afgelopen weekend met dezelfde cijfers verloor van Manchester City. In die twee wedstrijden zorgde Ten Hag voor verbazing met de wisselingen die hij doorvoerde in zijn elftal. De druk op de Nederlandse manager is daardoor weer toegenomen, maar toch hoeft hij op dit moment niet te vrezen voor zijn baan. Dat schrijft The Athletic.

Het kwaliteitsmedium stelt dat er 'geen aanwijzingen' zijn dat United de positie van Ten Hag in twijfel trekt. The Athletic vraagt zichzelf ook hardop af wie de oefenmeester zou moeten vervangen, als hij toch de laan uitgestuurd wordt. 'Beproefde managers op eliteniveau ruilen zelden de ene baan voor de andere. Het kiezen van een opvolger op korte termijn is vaak een kwestie van zoeken naar degene die beschikbaar is', zo klinkt het.

Daarnaast noemt The Athletic nog andere redenen waardoor een Ten Hag-ontslag onwaarschijnlijk is. Door het overnameproces is het nemen van grote beslissingen nu lastig en een exit van Ten Hag zou Man United ook een vermogen kosten.