Bergwijn over speech Van 't Schip

Bergwijn wilde winnen voor Van 't Schip: 'Nog steeds kippenvel na zijn speech'

2 november om 22:28
Laatste update: 3 november om 08:58

Steven Bergwijn wilde met Ajax winnen voor de nieuwe coach John van 't Schip. De trainer gaf een emotionele speech voorafgaand aan de wedstrijd tegen Volendam, waar de aanvoerder na het duel nog kippenvel van kreeg. Volgens Bergwijn was Ajax tot het bot gemotiveerd om een stapje extra te zetten voor de trainer.

Bergwijn werd na afloop gevraagd over de speech van Van 't Schip voorafgaand aan de wedstrijd. Kort geleden overleed de vrouw van de interim-coach van Ajax. "Ik krijg nog kippenvel als ik er aan denk hoe de trainer ons toesprak. De positie waar hij in zit en dat hij dan ons kwam helpen. Dat hij dit dan doet, dan wil je een stapje extra zetten."

De aanvoerder van de Amsterdammers refereert ook naar de tragische dood van de vrouw van Van ‘t Schip. "Ook voor zijn vrouw en dat hij dit moest doen, dat maakt wel wat in me los. Toen hij aan het praten was kreeg ik een brok in mijn keel en dan wil je deze wedstrijd winnen. Voor hem en voor zijn vrouw", vertelt de geëmotioneerde aanvoerder bij ESPN.

Volgens Bergwijn heeft Van ‘t Schip ook in zijn korte tijd bij Ajax, al een aantal dingen in het elftal kunnen slijpen. "De nieuwe trainer probeert iedereen mee te nemen. Niet alleen de eerste elf is belangrijk. Hij zit er altijd kort op en is heel strikt. Hij heeft een duidelijk plan en wil dat we ons daar ook aan houden. In die korte tijd heeft hij zijn hand zeker al laten zien bij ons."