Mühren bracht Ajax met FC Volendam in angst: 'Ander sfeertje in Amsterdam'

Mühren bracht Ajax bijna terug bij af: 'Dan gaat er een hoop door je hoofd'

3 november om 01:20
Laatste update: 3 november om 06:37

Robert Mühren kreeg namens FC Volendam dé uitgelezen mogelijkheid om zijn team op gelijke hoogte te brengen in de Johan Cruijff ArenA. Vanaf de middenlijn kon hij op het doel van Diant Ramaj af, die redding kon brengen.

"Dan zou er een ander sfeertje zijn denk ik, nu in Amsterdam", vangt de spits aan bij ESPN, waarna hij zijn grote kans bekijkt. "Ik snijd goed, had misschien nog twee stappen door kunnen lopen, maar ik weet niet of jullie weleens in de ArenA vanaf de middenlijn op de keeper af hebben gelopen… dan gaat er een hoop door je hoofd."

"Gelukkig blijft het lang 0-0", vervolgt Mühren. "Dan hoop je in de wedstrijd te blijven, maar uiteindelijk komt toch die 1-0. Dan wordt het lastig, al creëren we nog kleine kansjes, en twee grote." De aanvaller is ondanks de nederlaag niet ontevreden over het optreden van zijn team. "Ik ben blij dat we toch dit neergezet hebben. Je kan in de ArenA ook dik verliezen, met een nieuwe trainer, een nieuwe situatie. Ook al was het niet heel veel aan de bal, we kunnen toch tevreden zijn."