Newcastle United ziet in Koopmeiners vervanger van Tonali

'Newcastle klopt in zoektocht naar Tonali-vervanger aan bij Oranje-international'

3 november om 11:34
Laatste update: 3 november om 12:44

Newcastle United is in de zoektocht naar een mogelijke vervanger voor Sandro Tonali uitgekomen bij Teun Koopmeiners. Dat meldt het Italiaanse Tuttosport. Eerstgenoemde is voor tien maanden geschorst vanwege illegale gokactiviteiten, waardoor The Magpies behoefte hebben aan een nieuwe controleur. 

Tuttosport weet dat Atalanta Bergamo, de huidige werkgever van Koopmeiners, een behoorlijk prijskaartje om de nek van de Oranje-international heeft gehangen. Naar verluidt zou het gaan om een bedrag van maar liefst zeventig miljoen euro. Of Newcastle bereid is dat te betalen, zal moeten blijken. Volgens de Italiaanse sportkrant mikt de club op een winterse transfer. 

Er zouden zelfs al vertegenwoordigers van Newcastle op bezoek zijn geweest in Bergamo, om daar te onderhandelen over een deal. Hoe beide partijen er momenteel in staan, is nog niet duidelijk. Mocht de ploeg van manager Eddie Howe daadwerkelijk zeventig miljoen euro op tafel leggen, dan wordt Koopmeiners de op een-na-duurste uitgaande transfer in clubgeschiedenis van Atalanta. Dat record staan nog op de naam van Rasmus Højlund, die afgelopen zomer voor 75 miljoen euro naar Manchester United trok. 

De 25-jarige Koopmeiners maakte in de zomer van 2021 de overstap naar Atalanta, waarvoor hij inmiddels negentig wedstrijden speelde. Daarin was hij goed voor zeventien doelpunten en tien assists. Gedurende de zomerse transferwindow werd hij al gelinkt aan een overstap naar Juventus en Napoli, dat zelfs een bod had uitgebracht. Toen kwam een deal niet van de grond.