Kinderen slepen Gullit voor rechter

'Gullit in problemen in Italië: kinderen eisen 500.000 euro aan alimentatie'

3 november om 14:15

De twee Italiaanse kinderen van Ruud Gullit hebben hun vader aangeklaagd. Volgens de 32-jarige Quincy en de 29-jarige Cheyenne, zou de oud-voetballer een grote som alimentatie niet hebben overgemaakt. De kinderen eisen nu 500.000 euro in een rechtszaak. 

Gullit kreeg in Italië twee kinderen, toen hij was getrouwd met Cristina Pensa. Het huwelijk hield stand van 1994 tot 2000, maar uiteindelijk besloot het stel toch te scheiden. Tijdens de rechtszaak rondom die scheiding werd Gullit een alimentatie van 8 miljoen lire opgelegd, de toenmalige munteenheid in Italië. In 2010 werd dat bedrag nog een vastgezet in 7200 euro per maand. Die bedragen zijn er volgens de kinderen echter nooit gekomen.

In 2017 tekende Gullit een overeenkomst om alsnog te betalen, maar vooralsnog hebben de kinderen nog geen cent gezien. Mede daarom stappen Quincy en Cheyenne naar de rechter, om alsnog een gedeelte van de alimentatie terug te zien. De kinderen willen minimaal 500.000 euro hebben van de ex-voetballer van onder andere AC Milan.

De kinderen van Gullit vertellen in La Repubblica over de band die ze hebben met hun Nederlandse vader. "Onze vader is totaal niet geïnteresseerd in ons, ook niet in economische zin. Hij heeft elk contact met ons al jaren geleden verbroken. Hij reageert niet eens op de kaartjes die we hem voor de feestdagen sturen. Het geld helpt natuurlijk, maar het gaat mij vooral om de morele kant van de zaak."