Reactie op El Ghazi-ontslag: 'Schandalig, anno 2023 in-en-intriest'

Reactie op El Ghazi-ontslag: 'Schandalig, anno 2023 in-en-intriest'

3 november om 18:37

Ali Boussabon springt op de bres voor Anwar El Ghazi. De 28-jarige buitenspeler is vrijdag door FSV Mainz 05 ontslagen na een pro-Palestijnse boodschap op social media.

El Ghazi werd aanvankelijk in genade aangenomen, maar nu is zijn contract alsnog verscheurd. "Belachelijk", zegt Boussabon bij De Voetbalkantine op ESPN. "We hebben vrijheid van meningsuiting. Op het moment dat iemand daar gebruik van maakt, wordt er zo met hem omgegaan. Dat vind ik in-en-intriest anno 2023."

Boussabon vindt dat er met twee maten gemeten wordt. "Aan de ene kant kunnen we ons uitspreken en houden we ons bezig met politiek, aan de andere kant is het heel gevoelig en moeten we ons niet bezighouden met politiek. Eén standpunt innemen", stelt hij. "Het is linksom of rechtsom. Nu wordt er misbruik van gemaakt wanneer bepaalde dingen zo uitkomen."

Het is duidelijk dat Boussabon niet achter het besluit van Mainz staat. "Ik vind het schandalig dat Anwar El Ghazi anno 2023 niet zijn medeleven mag tonen aan mensen die onderdrukt en platgebombardeerd worden."