Drietal terug bij Ajax, Van 't Schip gaat in op debuut Martha: 'Kan gebeuren'

Drietal terug bij Ajax, Van 't Schip gaat in op debuut Martha: 'Kan gebeuren'

3 november om 19:14

John van 't Schip laat nog niets los over de basisopstelling van Ajax tegen sc Heerenveen aanstaande zondag. Devyne Rensch, Carlos Forbs en Borna Sosa keren na een blessure mogelijk terug in de wedstrijdselectie.

Van 't Schip probeert de fysieke gesteldheid van zijn selectie goed te monitoren. "Hlynsson bijvoorbeeld is een jonge jongen, die heeft nu drie wedstrijden achter elkaar in de basis gespeeld. Dan is het belangrijk om op te letten dat hij fit blijft. Het seizoen is nog lang: je kunt dan op tijd wisselen, of een keer rust geven en iemand anders op die positie proberen. Zo kijk je naar meerdere spelers die veel wedstrijden in de benen hebben", zegt de interim-trainer op de clubsite van Ajax.

Drie Ajacieden hebben vrijdag de groepstraining hervat. "Sosa, Forbs en Rensch zijn vandaag aangesloten en trainden mee. In hoeverre ze er zondag bij zitten, moeten we even kijken morgen (zaterdag, red.) bij de training", zegt Van 't Schip. "We moeten afwachten hoe iedereen zich voelt, ook de jongens die in de basis stonden tegen FC Volendam."

Mogelijk staat Ar'Jany Martha, die tegen Volendam debuteerde op linksback, weer aan de aftrap. "We moeten kijken hoe hij uit de wedstrijd is gekomen en hoe hij zich voelt. Hij kreeg al na zestig minuten kramp. Zo zie je maar dat het een wedstrijd was waar voor een aantal jongens veel spanning op stond, en met name voor Ar’Jany. Het was zijn debuut in Ajax 1, dan kan dat natuurlijk gebeuren."