Van Hanegem sprak met familie Hato: 'Wordt hele grote speler'

Van Hanegem sprak met Ajax-talent: "Dit wordt een heel grote speler"

4 november om 14:28

Willem van Hanegem steekt de loftrompet over Jorrel Hato. De Kromme raakte tijdens een duel van Jong Oranje in gesprek met de vader van de zeventienjarige verdediger, die volgens hem een echte Feyenoorder is.

"Ik had even met zijn vader gesproken, het zijn Rotterdammers", begint Van Hanegem in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. "Ik stond op de tribune, en die man ook. Ik wist niet wie zijn vader was, maar daarna wel. Zijn vader is een echte Feyenoorder."

Van Hanegem sprak met Hato senior en het talent zelf schoof later ook aan. "Ik heb hem verteld dat hij heel goed is, dat hij bij de tijd moet blijven en zorgen dat hij op een hoger niveau komt. Anders gaat hij op de derde versnelling spelen en gaat het hem te makkelijk af." Het Feyenoord-icoon is overtuigd van de kwaliteiten van de jonge verdediger. "Dit wordt gewoon een hele grote speler."

Hato is geboren in Rotterdam en groeide op een steenworp afstand van De Kuip op. Als jeugdspeler van Sportclub Feyenoord was hij op Varkenoord actief, maar uiteindelijk pikte Sparta hem op. "Omdat ze hem hier (bij Feyenoord, red.) niet wilden, zo hebben we er al zoveel gehad", verzucht Van Hanegem. "Ik denk wel dat het nu wat beter gaat." In 2018 maakte Hato de overstap naar Ajax