Boskamp wil Vermeeren bij Feyenoord

Boskamp zou Belgische sensatie graag bij Feyenoord zien, maar fluit Overmars terug

4 november om 15:02

In de Jupiler Pro League schitteren enkele talenten die potentieel de wereldtop kunnen bereiken. Arthur Vermeeren en Bilal El Khannouss scharen zich daaronder. Jan Boskamp zou zeker de Royal Antwerp FC-speler graag naar Feyenoord halen.

Eerder vergeleek technisch directeur Marc Overmars de uitblinkende Vermeeren zelfs met twee Barça-grootheden. "Marc Overmars noemde Vermeeren een tijdje geleden in één adem met Xavi en Iniesta. Maar dat moet hij niet doen, want die twee waren van een ander niveau", oordeelt Boskamp in Het Laatste Nieuws.

Boskamp is desondanks zeer gecharmeerd van Vermeeren en El Khannouss. "Als ik er één naar 'mijn' Feyenoord mocht halen? Dan Vermeeren, door de manier waarop we spelen", aldus de analist, die benadrukt dat hij beide talenten met open armen zou ontvangen. Heel reëel lijkt dat niet: de twee worden in de gaten gehouden door meerdere grote clubs in Europa. 

Vermeeren speelde dit seizoen twaalf wedstrijden in de Jupiler Pro League, waar hij één keer scoorde en twee assists gaf. El Khannouss speelde eveneens twaalf wedstrijden. De KRC Genk-middenvelder staat op drie goals en één assist "Ze zijn best vergelijkbaar met de De Bruyne van bij Genk, die van tien jaar geleden", zegt oud-prof Marc Degryse.