'Barça dreigt achter het net te vissen: Van Bommel-parel op weg naar Londen'

'Barça dreigt achter het net te vissen: Van Bommel-parel op weg naar Londen'

2 november om 12:26
Laatste update: 2 november om 12:27

FC Barcelona dreigt mis te grijpen in de strijd om Royal Antwerp FC-toptalent Arthur Vermeeren, meldt SPORT. Arsenal heeft de beste papieren om de achttienjarige middenvelder in januari of komende zomer in te lijven.

Het is geen geheim dat Vermeeren hoog op het lijstje van Barcelona staat. Arsenal maakt echter haast en wil mogelijk komende winter al toeslaan om de concurrentie voor te zijn, klinkt het. Barça blijft belangstelling tonen, maar beseft dat het een lastige opgave wordt om de Belg in januari naar Catalonië te halen, helemaal nu The Gunners een nieuwe stap voorwaarts hebben gezet.

Arsenal zou er van overtuigd zijn dat Vermeeren zich zonder problemen kan aanpassen aan het niveau in de Premier League. Het prijskaartje van Vermeeren, die tot de zomer van 2026 vastligt bij Antwerp, ligt rond de vijftien miljoen euro. Dat bedrag kan Barcelona komende winter volgens het Spaanse medium niet ophoesten, waardoor er mogelijk doorgeschakeld wordt naar een huurspeler.

Vermeeren maakt dit seizoen indruk onder trainer Mark van Bommel. De controleur is een vaste waarde bij Antwerp. In Spanje wordt de Belg vergeleken met Sergio Busquets.