'Kimmich wil contract bij Bayern niet verlengen: Barça in beeld'

SPORT1: Kimmich wil nu niet verlengen bij Bayern, Barça toonde al interesse

1 november 2023 om 18:32

De toekomst van Joshua Kimmich bij Bayern München is onzeker. De 28-jarige middenvelder is nog niet van plan om zijn medio 2025 aflopende contract te verlengen, meldt SPORT1. FC Barcelona zou zomaar op de loer kunnen liggen.

"Er waren tijden dat Kimmich zich veel comfortabeler voelde bij Bayern dan nu. Het zou me verbazen als er dit jaar een verlenging komt", zegt verslaggever Kerry Hau in de podcast Die Bayern-Woche van SPORT1.

Afgelopen zomer toonde FC Barcelona al interesse in de Duitse international, weet de Duitse sportzender. Omdat zijn contract in 2025 afloopt, zou komende zomer de laatste mogelijkheid kunnen zijn voor Der Rekordmeister om nog wat aan hem te verdienen. Voor Kimmich, eind twintig, kan het een mooi moment zijn om nog eens voor een andere Europese topclub te spelen. Hij is sinds 2015 in de Allianz Arena actief.

Volgens Hau moet Bayern met een goed verhaal komen om Kimmich te overtuigen van een langer verblijf. "In welke rol ziet de coach hem? Hoe moet het team er de komende jaren uitzien? Hoe groot zijn de kansen om elk jaar voor de Champions League-winst te spelen?", vraagt de verslaggever zich af.

Voorzitter Herbert Hainer vertelde eerder dat hij hoopt dat Kimmich zijn loopbaan afsluit bij Bayern. "Wij willen hem uiteraard zo lang mogelijk hier in actie zien en zullen dat overbrengen tijdens de contractonderhandelingen", zei hij tegen BILD. Kimmich verdient momenteel twintig miljoen euro per seizoen. De Bundesliga-kampioen is niet van plan om zijn salaris te verhogen.

Kimmich kreeg afgelopen weekend al snel een rode kaart in het duel met Darmstadt (8-0). Hij ontbreekt daardoor in de topper tegen Borussia Dortmund van zaterdag. Woensdagavond is hij wel inzetbaar in het bekerduel met Saarbrücken.