Begrip voor Van 't Schip-eis bij Ajax: 'Je weet niet of het klikt met de staf'

Begrip voor Van 't Schip-eis bij Ajax: 'Je weet niet of het klikt met de staf'

4 november om 16:13

John van 't Schip heeft Ajax, voor hij aan zijn klus als interim-trainer begon, de eis gesteld dat Michael Valkanis zijn rechterhand zou worden. Gertjan Verbeek legt in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, uit dat hij het logisch vindt dat Van 't Schip een vertrouwenspersoon wilde meenemen.

Van 't Schip werkte bij PEC Zwolle en de nationale ploeg van Griekenland al samen met Valkanis. "Je komt in een hectische situatie. Dan heb je een vertrouwenspersoon nodig", zegt Verbeek. "Je moet veel managen. Dan is het goed dat er iemand is die je volledig kan vertrouwen. Je weet ook niet of het klikt met de staf die er zit."

"Ja, ik kan het me heel goed indenken", vervolgt Verbeek op de vraag of het verzoek van Van 't Schip logisch is. "Ik zou hetzelfde gedaan hebben. Bij FC Twente, VfL Bochum en FC Nürnberg heb ik het ook gedaan. In een korte tijd moet je wat bewerkstelligen. Dan is het handig als je iemand kent, die weet wat jij bedoelt. Je moet gesprekken voeren, de pers te woord staan... Dan moet je een rechterhand hebben die weet wat jij wil."

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal met Gertjan Verbeek!