PSV-trainer Peter Bosz verdedigt Joey Veerman

Bosz springt op de bres bij PSV: 'Negen van de tien wedstrijden was hij goed'

4 november om 16:24

PSV-trainer Peter Bosz heeft tekst en uitleg gegeven over het gesprek dat hij met Joey Veerman heeft gevoerd. De middenvelder werd vorige week tegen Ajax in de rust gewisseld.

Voor het duel met Heracles Almelo wordt Bosz door ESPN gevraagd of hij met Veerman heeft gespard. "Nee hoor", luidt het antwoord. "De dag na de wedstrijd was een dag zoals we die altijd hebben. Dan hebben we de wedstrijd als staf geanalyseerd en dan doen we dat ook met de spelers en met spelers individueel. We hebben ook met Joey individueel gezeten."

"Wat ik dan zeg? Wat ik wel en niet goed vond en wat ik vind dat hij beter moet doen", aldus Bosz, die de wissel niet groter wil maken. Sterker nog: volgens de trainer heeft Veerman de volgende stap in zijn ontwikkeling al gezet. "Dat weet ik wel zeker, daar is hij al heel lang mee bezig. We hebben nu tien wedstrijden gespeeld. Daarvan speelde hij er negen goed, de eerste helft tegen Ajax was niet goed."

Hirving Lozano
Lozano begint langzaam zijn draai te vinden bij PSV. Bosz begrijpt dat de Mexicaan aanpassingstijd nodig had. "Die jongen is er later bijgekomen. Hij kende zijn medespelers en mij niet en de manier van spelen niet. Bij Napoli had hij ook wat minder getraind. Hij had wat tijd nodig om zijn niveau te halen."