Dumfries en De Vrij vergroten koppositie en zegevieren in Nederlands onderonsje

4 november 2023 om 20:00

Internazionale heeft zaterdagavond nipt gewonnen van Atalanta Bergamo. Lautaro Martínez, de man in vorm, tekende op het uur voor de winnende treffer: 1-2.

Op het veld stonden vier Nederlanders. Marten de Roon en Teun Koopmeiners enerzijds, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij anderzijds. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, zonder dat er sprake was van hele grote kansen. Vijf minuten voor rust kreeg Inter een penalty. Hakan Çalhanoğlu wist wel raad met de strafschop en schoot hard raak in de linkeronder hoek.

Na rust verdubbelde Martínez de marge met een heerlijke krul van afstand. De wedstrijd leek in het slot te zitten, maar niets bleek minder waar. Gianluca Scamacca bracht de spanning helemaal terug. De aansluitingstreffer was dubieus, omdat er een vermeende overtreding aan voorafging. Hans Hateboer viel in bij de thuisploeg, maar kon er niet meer voor zorgen dat Atalanta een punt overhield aan het duel. In de blessuretijd moest Atalanta nog met een man minder verder.

Inter vergroot door de zege de afstand tot nummer twee Juventus op de ranglijst. I Nerazzurri hebben na elf wedstrijden 28 punten verzameld, Juve heeft er met een wedstrijd minder 23.