Emanuelson merkt ongeduld bij Ajax-talent Vos

Emanuelson over ongeduldig Ajax-talent: 'Ik kan daar spelen, het loopt niet'

5 november om 08:34

Urby Emanuelson zag dat onder meer Silvano Vos behoorlijk ongeduldig was in afwachting van zijn kans bij Ajax. De assistent-trainer van de beloften drukt de talenten van de Amsterdammers op het hart dat de kans altijd zal komen.

"Wij werken veel met Silvano Vos, Mika Godts en Kristian Hlynsson. Dat zijn de jongens die op dit moment op en neer gaan", begint Emanuelson bij Kick 't Met. "Ik merkte het aan Silvano in het begin. Hij had net zijn contract verlengd. Ik moet spelen, ik moet spelen. Dan loopt het niet bij de ploeg en denkt hij: ik kan daar ook spelen, want het loopt niet. Waarom krijg ik niet de kans? Dan probeer je bij zo'n speler geduld te creëren."

Emanuelson heeft een duidelijke boodschap voor de achttienjarige middenvelder en zijn lotgenoten. "Bij Ajax weet je, zeker als de club in je gelooft, dat die kans gaat komen. Het maakt niet uit wanneer, maar die kans gaat komen. Het enige dat jij moet doen is dat als die kans komt, dat je ready bent. Dat is het enige. Het heeft geen zin om op de training dingen te laten lopen, omdat je denkt: ik krijg die kans toch niet. Het kan morgen anders zijn. Dat is bij Silvano gebeurd, dat is eerder bij mij gebeurd. Dat is bij iedereen gebeurd."

"Op het moment dat jij een contract tekent voor vijf jaar, weet je dat die kans een keer gaat komen", benadrukt Emanuelson. "Tot dat moment komt moet je er alles aan doen om er klaar voor te zijn. En als je van het eerste met Jong Ajax mee moet doen, moet je niet denken: Shit, ik moet met Jong meedoen. Nee, laat zien dat jij beter bent dan die spelers. Dat ziet de trainer ook", besluit de zeventienvoudig international.

Vos speelde tot dusver zes officiële duels voor Ajax dit seizoen. Daarnaast speelde hij vier keer met de Amsterdamse beloften in de Keuken Kampioen Divisie.

@kicktmet Interessant inkijkje in de stap van Jong Ajax naar Ajax 1 #ajax #bergwijn #brobbey #emanuelson #silvanovos #kicktmet ♬ origineel geluid - kicktmet