'Al Ittihad van Benzema klopte aan voor Bergwijn: Ajax-vertrek lonkt'

'Al Ittihad van Benzema klopte aan voor Bergwijn: drukke Ajax-maand wacht'

5 november om 09:54
Laatste update: 5 november om 12:10

Niet alleen Al Ettifaq, maar ook het Al Ittihad van sterspeler Karim Benzema heeft aangeklopt bij Steven Bergwijn. Als Ajax hem met niet al te veel verlies kan verkopen, dan is de kans groot dat de aanvoerder in januari vertrekt, meldt de NOS zondag.

Ajax betaalde ruim een jaar geleden liefst 31,25 miljoen euro voor Bergwijn. De 26-jarige aanvaller kon de hoge verwachtingen echter niet waarmaken, mede doordat de afgelopen seizoenen de ene na de andere topspeler uit de Johan Cruijff Arena vertrok. Het heeft Bergwijn aan het denken gezet, weet de omroep. Een winterse transfer ligt inmiddels voor de hand, schreef ook Voetbal International al.

Niet alleen Bergwijn zou de deur achter zich dicht kunnen trekken in Amsterdam. Op Josip Sutalo en Carlos Forbs na liggen bijna alle aankopen van Sven Mislintat in de voorbije transferzomer onder een vergrootglas. 'Voor een groot deel van de recente aankopen, voor wie in totaal zo'n 110 miljoen euro werd uitgetrokken, breekt er een cruciale tijd aan. Ze hebben tot aan de winterstop om Van 't Schip en zijn staf te overtuigen van hun kwaliteiten', benadrukt de NOS.

'Het liefst zou Ajax namelijk een paar spelers willen verkopen', gaat de omroep verder. 'Uiteraard bij voorkeur met niet al te veel verlies. Maar dat laatste lijkt moeilijk aangezien veel zomeraankopen voor een bedrag boven de marktwaarde zijn aangetrokken. Toch waren er meer partijen dan alleen Ajax geïnteresseerd en dus sluit de club niet uit dat een aantal spelers alweer van de hand kan worden gedaan.'

Het moet ruimte maken voor aankopen. Ajax constateert met name een gebrek aan leiders, zo werd al duidelijk. 'De Amsterdammers willen zich in dat opzicht dus koste wat het kost versterken met één of twee ervaren spelers, al moeten die wel binnen de financiële mogelijkheden vallen.