'Ajax-exit Bergwijn 'in lijn der verwachting': vader onderzoekt mogelijkheden'

'Ajax-exit Bergwijn 'in lijn der verwachting': vader onderzoekt mogelijkheden'

4 november om 10:58
Laatste update: 4 november om 10:59

Een vertrek van Steven Bergwijn bij Ajax is komende winter 'realistisch', meldt Voetbal International. Clubs uit Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten willen de 26-jarige aanvaller losweken.

Ajax wil de winterse transferperiode benutten om leiderschap aan de selectie toe te voegen, klinkt het. Daarvoor moet er eerst geld in het laatje komen. VI benadrukt dat de Amsterdamse club Bergwijn onder normale omstandigheden liever niet had laten gaan, maar dat een transfer nu wel 'in de lijn der verwachting' ligt. De Oranje-international kan zijn loopbaan vervolgen in Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten.

De vader van Bergwijn is onlangs al op het vliegtuig gestapt om de transfermogelijkheden te onderzoeken. Naar verluidt heeft de buitenspeler wel oren naar een lucratieve stap. 'Mensen rondom Bergwijn zijn volop voor hem bezig', schrijft het medium. Met de mogelijke verkoop van Bergwijn, die een miljoenensalaris opstrijkt in Amsterdam, verschaft Ajax zichzelf ademruimte.

Bergwijn, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, keerde in de zomer van 2022 terug in Amsterdam. Hij heeft zijn prijskaartje - Ajax betaalde ruim 31 miljoen euro aan Tottenham Hotspur - nooit echt waar kunnen maken. Maurice Steijn bombardeerde Bergwijn afgelopen zomer tot aanvoerder.