Harde uithaal van Cocu bij Vitesse:

Harde uithaal van Cocu bij Vitesse: "Ik ben enorm in de steek gelaten"

5 november om 13:42

Phillip Cocu haalt hard uit naar de spelers van Vitesse. De Arnhemmers gingen zaterdag met 5-1 onderuit tegen Go Ahead Eagles en zakten naar de zestiende plaats in de Eredivisie. "Ik ben enorm in de steek gelaten", wordt de coach geciteerd.

Hekkensluiters FC Utrecht en FC Volendam hebben nog maar één punt minder dan Vitesse. "Dit is zeer bitter", reageert Cocu bij de Gelderlander. De oud-international weet dat hij zelf onder vuur komt te liggen. Boze fans wachtten zaterdag al de spelersbus op. "Ik begrijp de woede van de supporters absoluut. En ik weet dat mijn positie bij de aanhang nu ter discussie staat. Ik begrijp de frustraties en boosheid."

Zelf heeft hij die frustraties en boosheid ook, stelt Cocu. Hij spaart zijn spelers niet. "En dat zit in de wijze waarop we de tegengoals krijgen. En helemaal in de laatste fase, waarin we de zaak laten lopen. Ze laten de trainer in de steek. Zo voelt dat."

Cocu stelt dat het verdedigen van Vitesse 'nergens op lijkt'. "Ik kan wel duizend dingen noemen. Dat zit me dwars. Grip op de ploeg? In de eindfase absoluut niet meer. Ik ben strijdbaar. Maar dit is echt zwaar teleurstellend. Ik zie dit ook niet zomaar als een nederlaag. Dit moet ik wel een plek geven. Een wedstrijd verliezen kan. Maar dit kan ik niet hebben."

Peter Rovers, de algemeen directeur van Vitesse, weigert te praten over een ontslag van Cocu. "Ik vind het allemaal te vroeg nu over dit soort zaken te praten."