Wedstrijdverslag Sparta - Almere City

Almere doet ook tegen Sparta goede zaken en nestelt zich in subtop Eredivisie

5 november om 18:35

Sparta heeft zich zondag in eigen huis laten verrassen door Almere City. De Rotterdammers kregen genoeg kansen, maar de promovendus was effectief en had aan twee grote mogelijkheden genoeg. Het werd uiteindelijk 1-2 voor de bezoekers uit Almere.

Bij Sparta verschenen dezelfde elf spelers aan de aftrap als in het duel met RKC Waalwijk. Arno Verschueren kreeg in die wedstrijd een rode kaart, maar de middenvelder was nog niet geschorst voor de wedstrijd tegen Almere. Sparta ging in hoger beroep tegen de schorsing van drie duels en dus mocht Verschueren gewoon meedoen tegen de ploeg van trainer Alex Pastoor.

De openingsfase liet een vrij verrassend beeld zien op Het Kasteel. Almere City ging vol in de aanval en was ook beter dan Sparta. De dominantie zorgde ook al vroeg voor de openingsgoal. Thomas Robinet was scherp na een corner en zorgde voor de vroege voorsprong voor de bezoekers. Voor Sparta bleef het ondertussen maar aanmodderen. De Rotterdammers kwamen een aantal keer in de buurt van een goal, maar hij wilde er maar niet in.

Na rust ging het spel meer en meer de kant van de thuisploeg Sparta op. Met goede kansen voor Camiel Neghli en Verschueren bleef Sparta het proberen, maar Almere had wederom aan een kans genog. Terwijl iedereen wacht op de gelijkmaker, maakt Kornelius Hansen juist de tweede goal voor Almere. Na die goal leek Sparta echt wakker en begonnen de Rotterdammers ook kansen af te maken. Joshua Kitolano maakte in de slotfase de aansluitingstreffer, maar het bleek niet genoeg voor de winst.

Door de overwinning van Almere City staat de club heel knap negende in de Eredivisie. Met een verschil van vier punten is de degradatiestreep voor even uit zicht. Sparta moet de vijfde plek definitief aan Go Ahead Eagles geven.