Kwakman over Ajax tegen Heerenveen

Kwakman uit kritiek op aanvalsduo Ajax: 'Die schakelden zichzelf eigenlijk uit'

5 november om 18:58
Laatste update: 5 november om 19:04

Kees Kwakman was na afloop van Ajax - sc Heerenveen niet heel enthousiast over de Amsterdammers. Volgens de analist van ESPN was de ploeg van John van 't Schip niet sterk en had hij het ook niet gek gevonden als er een andere stand op het scorebord had gestaan.

"Eigenlijk is dit een geflatteerde zege", vertelt Kwakman na afloop van de wedstrijd. "Tot aan de 2-1 van Ajax, vond ik ze de tweede helft heel matig. Heerenveen had de overhand, ook al creëerden ze niet heel veel kansen hoor. Wel een paar natuurlijk ook door die miscommunicatie met Branco van den Boomen. Maar die dubbele kans van Sahraoui was de perfecte mogelijkheid op 2-2 en dat had ik niet eens een gekke uitslag gevonden."

Kwakman zag ook een flink verschil tussen de aanvallers van Ajax. Zo vond hij twee van de drie spelers minder vandaag. "Ik vond dat Steven Bergwijn en Brian Brobbey een soort van zichzelf uitschakelden. Ze hadden wel hun momenten. Die afgekeurde goal van Brobbey was ook maar een van de weinige momenten dat Ajax echt in beeld was in de tweede helft."

Steven Berghuis kon de analist dan wel weer bekoren. De drive van de aanvaller heeft Ajax volgens Kwakman erg geholpen. "Ik vond Berghuis van de voorhoedespelers het meest energiek. Die wilde altijd aanspeelbaar zijn en ging er vol voor. Dat siert hem wel heel erg. Ik vond hem van de aanvallers het beste vandaag."