Van Wonderen bezorgd om Noppert: "Eerst pakte hij punten, nu is dat niet zo"

Van Wonderen bezorgd om Noppert: "Eerst pakte hij punten, nu is dat niet zo"

5 november om 19:53

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen hoopt dat Andries Noppert snel weer zijn oude niveau weet aan te tikken. De boomlange doelman maakte ook zondag geen sterke indruk tegen Ajax, erkent de trainer. 

Van Wonderen baalt van de nederlaag tegen Ajax, maar ziet ook veel positieve dingen, stelt de trainer tegenover ESPN. "In deze groep zit voetbal. Het feit dat iedereen zo teleurgesteld is na afloop, uit bij Ajax, omdat er meer inzat, dat zegt ook genoeg."

De trainer wordt gevraagd naar de vormdip van Noppert. "Ik begrijp wat je bedoelt, dat gevoel heb ik ook wel een beetje. We moeten met hem praten, met hem trainen en vertrouwen geven. Hij heeft laten zien dat hij een bijzondere keeper kan zijn. Toen pakte hij punten voor ons, nu is het lastiger."

De oefenmeester wil zijn sluitpost nog niet afschrijven of wisselen. "Wij zijn ook mensen. Ik denk dat ieder individu recht heeft om te leren van dat wat er gebeurt. Je hoeft niet meteen mensen af te schrijven en af te rekenen. Er zitten wel jongens achter die vechten voor hun plek, maar ik wil eerst de oude Andries naar boven trekken. Hiervoor pakte hij punten, nu is dat niet zo."