Martha sluit week met goedkeuring af: "Doet me denken aan een jonge Malacia"

Martha sluit week met goedkeuring af: "Doet me denken aan een jonge Malacia"

5 november om 22:07

Kenneth Perez is onder de indruk van wat Ar'Jany Martha tegen FC Volendam en sc Heerenveen heeft laten zien. De linksback vult zijn rol goed in op de flank en wordt door de Deense analist zelfs gezien als een jonge versie van Tyrell Malacia. 

Perez is in Dit Was Het Weekend te spreken over de eerste wedstrijden van Martha, die de voorkeur boven miljoenenaakoop Gastón Ávila kreeg. "Hij doet me denken aan Tyrell Malacia in zijn begintijd bij Feyenoord. Martha doet zulke goede dingen. Positioneel in de samenwerking met Steven Bergwijn bijvoorbeeld. En hij is supervaardig aan de bal", meent Perez, die wel een kanttekening plaatst. "Het viel me wel tegen dat hij donderdag tegen FC Volendam al na zestig minuten moest afhaken wegens kramp."

Volgens de oud-speler zijn er langzaam weer tekenen van herstel zichtbaar bij de Amsterdammers. De speelwijze is de afgelopen week iets beter te herkennen. "Ik vond dat Ajax de spelprincipes die horen bij het elftal enigszins probeert te hanteren, zowel verdedigend als aanvallend", besluit Perez.