Zorgen over hekkensluiter Vitesse

"Heb een heel slecht gevoel bij Vitesse, kan zomaar een Groningen-scenario worden"

5 november om 22:42

Vitesse is na de 5-1 zege bij Go Ahead Eagles de hekkensluiter van de Eredivisie en moet zich serieus zorgen maken om degradatie, luidt het oordeel bij Studio Voetbal. De Arnhemse ploeg wordt flink aangepakt door analisten Arno Vermeulen en Ibrahim Afellay. 

Afellay zag de zware nederlaag met lede ogen aan. Volgens de oud-speler is de ploeg op geen enkele wijze gemotiveerd om voor de trainer door het vuur te gaan. "Het leek af en toe wel op werkweigering, het was echt gênant. Eloy Room heeft vaak punten voor ze gepakt, maar na zo een blunder kan je wel door de grond zakken."

Vermeulen gaat een stap verder en heeft zijn eerste degradatiekandidaat al op het oog. "Ik heb een heel slecht gevoel bij Vitesse, dat kan zomaar een Groningen-scenario worden. Het is niet een erg sterk elftal. Het is de vraag of Phillip Cocu de ploeg uit het moeras kan trekken. De club zit aan alle kanten in de problemen. Financieel, er is geen uitstraling, het is slappe hap. Ze moeten ontzettend oppassen. Alle "kleine" clubs eromheen vliegen allemaal weg. Ajax en Utrecht zullen ook wel wegdenderen."