Lijst van flops uit de Eredivisie

Eredivisie-flops: Feyenoord en Vitesse leveren bij elkaar vijf spelers af

6 november om 12:00

Feyenoord en Vitesse zijn de teams die voor afgelopen weekend de meeste spelers afleveren voor de Eredivisie-floplijst van VoetbalPrimeur. De Rotterdammers kwamen erg goed weg tegen RKC en Vitesse zakte naar de laatste plaats in de Eredivisie. Ook Sparta, NEC en Fortuna Sittard zijn vertegenwoordigd.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
De Mexicaan kan ondanks zijn geweldige vorm niet ontbreken op dit lijstje flops van afgelopen weekend. Gimenez stifte een penalty nonchalant over in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en dat koste Feyenoord bijna de zege. Uiteindelijk ging het niet mis door de goal van Bart Nieuwkoop, maar tegen RKC Waalwijk speelde niet de Gimenez die de Nederlandse voetbalfans kennen.

Justin Hoogma (Heracles Almelo)
In de wedstrijd tussen Heracles en PSV was Justin Hoogma de negatieve uitblinker, ondanks dat hij maar 21 minuten mee deed. De normaal zo betrouwbare centrumverdediger ging in de fout met een rode kaart en zorgde er voor dat zijn ploeg geen schijn van kans meer had tegen PSV. Heracles zal het door een mogelijke schorsing waarschijnlijk ook langere tijd zonder Hoogma moeten doen.

Ramon Hendriks (Vitesse)
De centrumverdediger van hekkensluiter Vitesse kwam tegen Go Ahead Eagles niet echt lekker uit de verf. Hendriks had het zichtbaar moeilijk met Victor Edvardsen en voornamelijk Willum Willumsson. Beide Go Ahead-spelers waren dan ook goed voor drie goals en bij die doelpunten zag Hendriks er niet heel lekker uit.

Eloy Room (Vitesse)
Als je vijf goals tegen krijgt dan ligt het niet alleen aan de verdediging van Vitesse. Achteraf sprak de doelman van ‘een uitslag die nog meeviel’ en dat terwijl het 5-1 werd. Room ging zelf ook nog de fout in bij een goal, maar was schuldbewust na afloop van de wedstrijd. Vitesse draait absoluut nog niet en daar was de keeper zaterdag ook debet aan.

David Hancko (Feyenoord)
Normaal een van de beste spelers in de Eredivisie, maar tegen RKC viel Hancko in een negatieve zin op. De centrumverdediger maakte geen schijn van kans in het sprintduel met Denilho Cleonise, die daarna de goal voor RKC kon maken. Hancko kwam snelheid tekort en kon daardoor de tegengoal niet meer tegenhouden.

Nick Olij (Sparta Rotterdam)
Nog een speler die normaal zo betrouwbaar is, maar er afgelopen weekend niet heel goed uitzag. Nick Olij schatte een voorzet vanaf de linkerkant niet goed in, waardoor hij de bal losliet. De scherpe Thomas Robinet van Almere City kon daardoor intikken en de eerste goal van Almere op het scorebord noteren. Sparta verloor de wedstrijd, waardoor de ketser van Olij extra opviel.

Igor Paixao (Feyenoord)
De laatste weken zijn niet de beste weken in de carrière van Igor Paixao. De Braziliaan was tegen FC Twente al onzichtbaar, maar ook tegen RKC kon hij zijn stempel weer niet drukken. Het is te hopen voor Arne Slot dat de dribbelaar zijn oude vorm weer terugvindt voor de belangrijke Champions League-duels die eraan zitten te komen.

Elayis Tavsan (NEC Nijmegen)
De aanvaller van NEC speelde nog niet eens een heel slechte wedstrijd, totdat hij twee keer geel kreeg voor twee overtredingen. Een tikkeltje zware straf leek het wel, maar voor allebei de tackles kan een scheidsrechter de kaart geven. De rode kaart voor Tavsan weerhield NEC er niet van om een geweldige comeback neer te zetten, maar opvallend was het wel.

Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)
De spits van Fortuna Sittard viel niet eens tegen qua het creëren van kansen, het afmaken van de mogelijkheden was een hekel punt voor Kaj Sierhuis. In de met 2-0 verloren wedstrijden tegen PEC Zwolle kreeg de centrumspits een aantal opgelegde kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Mede door de onzorgvuldigheid van Sierhuis werd er uiteindelijk niet gescoord door de Limburgers.