Maurizio Sarri over Feyenoord in aanloop naar Champions League-wedstrijd in Rome

Sarri roept op tot 'nederigheid' bij Lazio: 'Feyenoord heeft ons voor schut gezet'

6 november om 15:08

Maurizio Sarri heeft zich maandagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Feyenoord lovend uitgelaten over de Rotterdammers. De trainer van SS Lazio vindt Feyenoord sterker dan vorig vaar en is van mening dat Lazio twee weken terug een modderfiguur heeft geslagen in De Kuip. 

"Feyenoord is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Ze zijn nu nog sterker", vertelt Sarri, opgetekend door diverse Italiaanse media. De markante Italiaanse trainer verloor vorig seizoen al een keer van Feyenoord in de Europa League, en moest onlangs ook in de Champions League het onderspit delven. Dinsdagavond krijgt hij zijn revanche. Dan is de ploeg van trainer Arne Slot vanaf 21.00 uur te gast in Rome. 

"Het wordt een heel belangrijke wedstrijd, dat is duidelijk", vervolgt Sarri, die iets recht wil zetten met Lazio. "In Rotterdam hebben ze ons verslagen en ons voor schut gezet. Wji zullen nederig en zelfverzekerd moeten zijn, en beseffen dat we voor niemand onderdoen. Feyenoord loert op de fouten van de tegenstander en behoort tot de meest agressief spelende teams van Europa. Daarom zullen we de bal snel moeten verplaatsen."

Eerder riep de 64-jarige oefenmeester de achterban van Lazio al om van Stadio Olimpico dinsdagavond 'een hel' te maken. Die oproep heeft niet echt gehoor gekregen. Het stadion is tot dusver pas voor de helft uitverkocht. "Hoeveel het er ook zijn, ik hoop dat de fans de boel morgen in vuur en vlam zetten."