Verweij ziet dat Van 't Schip het makkelijker heeft bij Ajax dan Steijn

Verweij legt uit: Van 't Schip heeft het makkelijker bij Ajax dan Steijn

6 november om 18:14

John van 't Schip heeft het makkelijker bij Ajax dan voorganger Maurice Steijn. Dat stelt Mike Verweij, die ziet dat de situatie bij de Amsterdammers flink is veranderd sinds het ontslag van de Hagenaar.

"Ik word wel een beetje moe van alle mensen die Steijn nu opeens aan het bashen zijn", vertelt de Ajax-watcher van De Telegraaf in Kick-Off. "Even ter verdediging voor Steijn, hij speelde in de eerste acht wedstrijden tegen Feyenoord, AZ, FC Twente en FC Utrecht. Dat zijn wedstrijden waar je averij op kan lopen, zelfs als je in topvorm bent."

Buiten het programma ziet Verweij nog een belangrijk verschil tussen de trainers. "Van ’t Schip komt binnen in een redelijk rustige situatie. Toen Steijn begon, was er nog geen Michael van Praag, geen Leo van Wijk, geen Danny Blind, geen Louis van Gaal. Alleen Sven Mislintat, en dat is natuurlijk wel een wereld van verschil."

Verweij benadrukt dat Ajax 'niet onbewust' heeft gewacht met de aanstelling van Van 't Schip tot na de wedstrijden tegen Brighton en PSV. "Zo kon hij starten tegen FC Volendam en sc Heerenveen. Die win je normaal gesproken, maar het was nog met hangen en wurgen. Het bleef een loterij."

"Van ’t Schip doet heel veel dingen goed, maar het is niet zo dat Steijn alles verkeerd heeft gedaan", aldus De Telegraaf-verslaggever. "Dat het ontslag van Steijn onvermijdelijk was, is duidelijk. Maar hij heeft niet alles fout gedaan."

Akpom
Valentijn Driessen rekent Steijn wel iets aan. "In zijn strijd met Mislintat heeft Steijn de fout gemaakt om alle aankopen af te serveren. Van 't Schip doet nu het tegenovergestelde." De sneer van Chuba Akpom valt wel verkeerd bij hem. "Akpom is 28 jaar. Als die begint te zeuren, kom op zeg. Met dit gelul moet je niet bij mij aankomen, daar kan ik slecht tegen. Je moet zorgen dat je op de training laat zien dat je in de basis hoort."