Enorme sneer van Akpom richting Steijn bij Ajax

Enorme sneer van 'eenzame' Akpom richting Steijn: 'Een catastrofe, écht'

5 november 2023 om 21:28

Chuba Akpom heeft in een interview met ESPN meer verteld over zijn eerste maanden bij Ajax, die hij typeert als 'een catastrofe'. De Engelse spits prijst John van 't Schip en sneert naar Maurice Steijn.

Van 't Schip sprak met Akpom en gaf hem persoonlijke aandacht. Daar ontbrak het aan tijdens zijn eerste twee maanden in Amsterdam, vertelt de Engelse aanvaller. Hij voelde zich volledig aan zijn lot overgelaten. "Het was een catastrofe, écht. Zowel voor mij als voor het team. Daar hoef ik niet omheen te draaien, want iedereen weet dat", steekt Akpom van wal.

"Ik heb me de afgelopen twee maanden niet thuis gevoeld. Ik leefde in een hotel en voelde me alleen", vervolgt de zomeraankoop van Ajax, voor wie de zon afgelopen week weer begon te schijnen. "Ik heb nu een eigen appartement en heb goed gesproken met de nieuwe trainer. Hij sprak direct met mij. Als mens, niet als voetballer. Hij vroeg hoe het ging met mij en mijn familie, dat waardeerde ik enorm."

Het zorgde ervoor dat Akpom 'weer zin had om aan de slag te gaan'. Op de vraag of hij zich daarvoor niet menselijk behandeld voelde, antwoordt Akpom volmondig 'ja'. "Totaal niet om eerlijk te zijn. Het was heel zwaar. Ik heb geprobeerd mezelf professioneel op te stellen. Maar in een ander land, een andere omgeving en een ander team, in een hotel, was het echt heel lastig."

"Het voelt alsof ik de eerste twee maanden alleen ben gelaten. Er is veel gebeurd de afgelopen tijd, we waren niet het normale Ajax. Maar met twee overwinningen op rij is er weer vertrouwen en kan het alleen maar beter gaan", besluit Akpom, die drie goals maakte tegen FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1).