Advocaat lyrisch over 'geweldige speler' PSV: 'Dan kan hij overal spelen'

Advocaat linkt 'geweldige speler' PSV aan Europese top: 'Daar kan hij zo mee'

6 november om 21:01
Laatste update: 6 november om 21:17

Dick Advocaat geeft hoog op van Joey Veerman. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal denkt dat de PSV-middenvelder meekan in de Europese top.

De afgelopen week ging het veel over Veerman, die in de rust tegen Ajax (5-2) gewisseld werd. Advocaat kan zich niet vinden in de kritiek op de geboren Volendammer. "Ik heb steeds gezegd: Veerman is een geweldige speler", zegt hij in Veronica Offside. "Dat hij misschien in de duels wat fanatieker moet zijn... Iedere keer als hij de bal heeft gebeurt er wat. Ik vind hem een geweldige speler. Ik snap niet waarom er moeilijkheden zijn."

Volgens Advocaat kan een slechte wedstrijd, ook tegen Ajax, ertussen zitten. "Dat gebeurt toch de beste?", vraagt hij zich af. De oud-trainer stelt dat Veerman in de Serie A past. "Daar kan hij zo mee, dat weet ik zeker. Als hij in dezelfde rol kan spelen... Iedere bal komt van hem af."

Advocaat is van mening dat Veerman niet misstaat op het middenveld van Juventus. "En de Engelse top? Dan wordt het wat moeilijker. Dan moet die echt aan de bak. Maar, als je het spel zo snel ziet als hij, dan kan je overal spelen."