Broers Van de Kerkhof missen karakter bij PSV en wijzen naar Veerman

PSV mist 'karakters': 'Niemand zegt wat tegen Veerman, Lerby schold je verrot'

6 november 2023 om 14:48

Willy en René van de Kerkhof zien dat PSV voorlopig niet is te stoppen in de Eredivisie. Toch missen de clubiconen wel wat karakter in het elftal van coach Peter Bosz, vertellen ze in hun podcast bij Omroep Brabant.

"Peter Bosz heeft Joey Veerman hard aangepakt en dat heeft dus gewerkt want hij speelde prima. Maar eigenlijk moeten medespelers hem corrigeren en dat soort types heeft PSV nu niet", steekt Willy van wal. De oefenmeester zei onder meer dat hij een 'gedragsverandering' teweeg hoopt te brengen bij de spelmaker, die boos was na zijn wissel tegen Ajax. "Het is juist goed als je boos bent als je wordt gewisseld", meent René. "En wij waren ook eigenwijs."

De broers vinden wel dat Veerman binnen de lijnen moet verbeteren. "Veerman laat af en toe nog steeds zijn man lopen maar niemand zegt daar wat van. Ik heb met Sören Lerby gespeeld, die kwam gewoon op je af en schold je verrot en pakte je bij je oor als je je taak niet deed", aldus Willy. "Dan riep hij: als jij je man laat lopen dat schop ik je voor je flikker! Zo'n type missen we nu bij PSV."