Koeman over Brian Brobbey

Koeman zag Ajax-speler stoeien op training: 'Eerste aanname en afwerken niet goed'

7 november om 06:45
Laatste update: 7 november om 06:50

Ronald Koeman heeft zich maandagavond bij Rondo uitgelaten over een tweetal punten waar het volgens hem nog aan ontbreekt bij Brian Brobbey. De bondscoach van het Nederlands elftal, die de Ajax-spits onlangs liet debuteren tegen Griekenland, zag tijdens een afwerkoefening dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

"De spelers van Ajax waren blij dat ze weg waren", blikt Koeman terug op de laatste interlandperiode. "Steven Bergwijn heeft het bij mij altijd erg goed gedaan. Gelukkig is hij in de laatste wedstrijden weer aan de betere hand. Van Brobbey hoop ik nog steeds dat hij zich doorontwikkelt."

Koeman legt vervolgens uit wat er nog echt beter moet bij de spits, afgelopen zondag nog trefzeker tegen sc Heerenveen. "We hadden hem er tijdens de vorige interlandperiode bij. Dan waren we aan het afwerken en dan zag je dat zijn eerste aanname en manier van afwerken niet goed waren. Dan vraag ik me af: wat doe je als spits dan bij de club waar je bent geweest? Nu gaat John Bosman de spitsentrainer worden waar hij naar uitkijkt. Hoe lang is hij bij Ajax geweest? Als staf en trainer ga je toch iets extra's doen?"

Koeman is van mening dat koelbloedig zijn in de zestien van de tegenstander iets is wat je kan leren. "Als je iedere dag traint op afwerken, dan ga je op een gegeven ogenblik technisch beter afwerken", stelt de bondscoach. "Hij ontwikkelt zich nu wel goed. Hij wordt beter. Laten we hopen dat het zo verder gaat."