Koeman mist vrije trappen-specialisten in het hedendaagse voetbal

Koeman mist trapspecialisten, De Boer wijst op Ajax-talent: 'Trap als Beckham'

7 november om 07:55

Ronald Koeman ziet in het hedendaagse voetbal amper nog trapspecialisten rondlopen. Ook het Nederlands elftal zou een type zoals zichzelf goed kunnen gebruiken, vindt de bondscoach. In de jeugd van Ajax loopt er overigens wel één speler rond die over een dergelijke trap beschikt, aldus Ronald de Boer. 

"Er zijn vier goals uit rechtstreekse vrije trappen gevallen de afgelopen tien jaar bij Oranje. En allemaal door één speler, Memphis Depay", vertelt presentator Wytse van der Goot op maandagavond bij Rondo. De talkshowtafel merkt ook op dat er veel minder specialisten zijn in het huidige voetbal. En niet alleen in Nederland. "Vroeger had je spelers als Roberto Carlos, Juninho en David Beckham. En ik zou het nu niet meer weten. Bij geen enkele grote club loopt zo’n specialist rond", zegt Koeman, die onlangs opzien baarde door hardop de hoop uit te spreken op de geboorte van een nieuwe specialist
 
Youri Mulder zag tijdens zijn trainersperiode bij FC Twente waar dit aan ligt. Volgens de oud-spits heeft het te maken met een bepaalde trend in de voetballerij. "Na de training willen alle spelers nog even op doel schieten. Maar dan willen ze allemaal zo’n zwabberbal schieten. Dat vinden ze het mooiste."
 
Van der Vaart junior specialist
Mulder richt zich vervolgens tot De Boer, die actief is in de jeugd van Ajax. Laatstgenoemde krijgt de vraag of er in Amsterdam nog wel op vrije trappen wordt getraind, waarna hij de naam van Damian van der Vaart, de zoon van Rafael, noemt. "Hij is zo'n speler. In mijn ogen heeft hij een trap als Beckham. Zijn corners zijn ook levensgevaarlijk."