Uitgebreid interview Feyenoorder Luka Ivanusec

Ivanusec baalt na van Feyenoord-misstap: 'Onbewust misschien tóch wat gemakzucht'

7 november om 08:10
Laatste update: 7 november om 08:17

Luka Ivanusec is erg te spreken over het niveau in Nederland én over zijn trainer Arne Slot. De Kroatische zomeraanwinst van Feyenoord kreeg vrijwel direct na zijn komst te maken met een blessure, maar is inmiddels weer helemaal terug bij de Rotterdammers, met wie hij dinsdagavond aantreedt tegen SS Lazio in de Champions League. Ook blikt hij terug op de misstap van Feyenoord bij FC Twente, één die volgens hemzelf te voorkomen was. 

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Ivanusec dat hij vol vertrouwen toeleeft naar het treffen met Lazio. "Toen de Champions League-loting bekend was, wist ik dat we goede kans maakten te overwinteren. Ik baseerde dat op de kwaliteiten die ik zag tijdens de trainingen en wedstrijden én op de coach", vertelt de linksbuiten, die erg onder de indruk is van de wijze waarop Slot elk minuscuul detail behandelt in aanloop naar duels. "Hij bereidt ons zo goed voor op wedstrijden, dat dit een van de factoren is achter het succes. Voordat ik hier tekende hadden we veel gesprekken."

Mocht Feyenoord erin slagen om te winnen in Rome, dan zet het een gigantische stap richting overwintering in het miljardenbal. Ivanusec is van mening dat er nog geleerd moet kan worden van fouten uit het verleden, waaronder de misstap van 29 oktober bij Twente (2-1). "Champions League-voetbal eist zijn tol. Je bent dagenlang bezig met zo'n wedstrijd - met de tegenstander Lazio - dat FC Twente pas laat een item werd. Onbewust waren we misschien wel een beetje té tevreden over wat we hadden laten zien op woensdag", is Ivanusec eerlijk. "Onbewust is er misschien tóch wat gemakzucht in geslopen bij ons."

Voor gemakzucht is geen plek in de Eredivisie, stelt de voormalig speler van Dinamo Zagreb. Het niveau is daarvoor in zijn ogen simpelweg te hoog. "Ik heb onder anderen gesproken met de inspanningsfysiologen en de analisten van het nationale team. Zij kwamen met feiten. Ik wist ook niet dat de Eredivisie na de Premier League geldt als de competitie met de hoogste intensiteit in de wereld. Zij onderbouwden dat met feiten. Dit zorgde ervoor dat ik wist wat ik kon verwachten en het maakte de keuze ook makkelijker."