Vermoedeijke opstelling Feyenoord

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: RKC-afwezige keert terug, Paixão maakt plaats

7 november 2023 om 07:15
Laatste update: 7 november 2023 om 07:20

Bij Feyenoord lijkt Mats Wieffer dinsdagavond terug te keren in de basiself voor het Champions League-duel met SS Lazio. De controlerende middenvelder moest het duel met RKC Waalwijk van afgelopen zaterdag nog aan zich voorbij laten gaan. 

Wieffer, die voor het duel met RKC nog geen enkele wedstrijd van Feyenoord dit seizoen miste, was ziek. Hij is mee afgereisd naar Rome en lijkt 'gewoon' weer te gaan starten. De Oranje-international zal dan een middenveld vormen met Quinten Timber en Ramiz Zerrouki. "Als Mats de laatste training doorstaant, denk ik dat hij kan spelen", zei Slot op de voorbeschouwende persconferentie. 

Het is aannemelijk dat de terugkeer van Wieffer dan gepaard gaat met een plek op de bank voor Igor Paixão. De Braziliaanse linksbuiten maakte weinig indruk in Waalwijk en werd na één helft naar de kant gehaald door Slot. Stengs zal weer gaan opereren vanaf de rechterkant. Voorin moet hij gevaar gaan stichten met Santiago Gimenez en Luka Ivanusec. Achterin zal Gernot Trauner niet starten, waardoor Slot opnieuw een beroep lijkt te gaan doen op Bart Nieuwkoop. 

Het duel tussen Lazio en Feyenoord begint dinsdagavond om 21.00 uur. De Rotterdammers zijn momenteel koploper van Groep E. Lazio staat derde en heeft twee punten minder. Mochten Slot en co. erin slagen te winnen, dan zet Feyenoord een hele grote stap in de richting van overwintering. 

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Bijlow; Hartman, Hancko, Geertruida, Nieuwkoop; Timber, Zerrouki, Wieffer; Ivanusec, Gimenez, Stengs