Phillip Cocu staat onder enorme druk bij hekkensluiter Vitesse

De Telegraaf: Cocu flink onder druk bij Vitesse, weinig vertrouwen bij achterban

7 november om 09:30

Phillip Cocu staat onder hoge druk bij Vitesse, dat meldt De Telegraaf. In 2018 werd de trainer van de dolende Arnhemmers nog landskampioen met PSV, maar na tegenvallende avonturen in het buitenland bij Fenerbahçe en Derby County staat de 53-jarige oefenmeester inmiddels aan het roer bij de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie

De Telegraaf weet dat Cocu vooral bij de achterban van Vitesse weinig vertrouwen meer geniet. Wel lijkt de voormalig topmiddenvelder nog het vertrouwen te krijgen van algemeen directeur Peter Rovers en technisch directeur Benjamin Schmedes. De ontluisterende 5-1 nederlaag van afgelopen weekend bij Go Ahead Eagles is wel als een bom ingeslagen. Cocu liet toen na afloop al weten dat hij zich 'in de steek gelaten' voelde door zijn ploeg. 

In het artikel van De Telegraaf worden ook veelzeggende cijfers aangehaald. Sinds de komst van Cocu naar Arnhem, vorig jaar, heeft de club louter degradatievoetbal gespeeld, terwijl het de jaren daarvoor vrijwel altijd terug te vinden was in de subtop. De voormalig speler van PSV en FC Barcelona houdt er nu het slechtste puntengemiddelde op na van de trainers die 34 duels of meer van Vitesse hebben gecoacht sinds de promotie in 1989. Mike Snoei (0,88) en Hans Westerhof (0,95) deden het nog minder goed, maar stonden minder duels voor de groep. 

Komende zaterdag krijgt Vitesse een kans om afstand te nemen van de laatste plaats, al is het daarbij wel afhankelijk van wat FC Utrecht en FC Volendam, respectievelijk nummer zeventien en zestien van de ranglijst, doen. Zelf hopen de Arnhemmers in ieder geval te winnen van sc Heerenveen, dat vanaf 21.00 uur te gast is in De GelreDome.