'Van de Beek gaat Manchester United 'zeker' verlaten'

'Van de Beek wil weg bij Manchester United, wintertransfer in de maak'

7 november om 20:08
Laatste update: 7 november om 20:15

Donny van de Beek gaat Manchester United in januari verlaten. Dat meldt Fabrizio Romano. De Italiaanse transferexpert zegt dat zelfs 'zeker' te weten.

Het is een zekerheid dat de wegen van Van de Beek en Manchester United binnen enkele maanden zullen scheiden, aldus Romano bij The United Stand. De 26-jarige middenvelder is compleet uit beeld verdwenen en kreeg sinds 30 september geen speelminuut meer van manager Erik ten Hag.

"Ja, Donny gaat in januari zeker weten vertrekken", klinkt het. "Hij moet en wil dat, omdat hij wil spelen. Het is zonde, want Donny wilde niets liever dan voetballen voor Manchester United. Hij wilde deze kans aangrijpen, maar helaas voor hem speelde hij nooit."

Van de Beek raakte begin 2023 zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij draaide vervolgens een hoopgevende voorbereiding, maar staat weer op een zijspoor. De laatste maanden is het zelfs helemaal stil rond de oud-Ajacied. Romano: "Zelfs zijn plek op de bank is niet zeker." Dit seizoen stokt de teller bij 21 speelminuten.

In de zomer leek Van de Beek al te vertrekken bij Manchester United, maar een transfer naar Real Sociedad viel in het water. Richting Deadline Day zegde hij zelf Turkse clubs af. Ten Hag schreef hem vervolgens niet in voor de groepsfase van de Champions League.