Sarri over de overwinning van Lazio op Feyenoord

Sarri haalt opgelucht adem: 'Feyenoord is doelpuntenmachine, dat wisten we'

8 november om 09:04

Maurizio Sarri was een opgelucht man na de zege van Lazio op Feyenoord. De coach van de Romeinen zag zijn ploeg stuntelen, maar is uiteindelijk blij dat de zege over de streep getrokken is. Na de wedstrijd gaf hij een inkijkje in zijn gedachten. 

"In moeilijke momenten bleven we ook in de wedstrijd", vertelde Sarri bij Sky Sport Italia. "We wisten dat we flink aan de slag moesten, omdat Feyenoord een doelpuntenmachine is. Wij hebben het voor elkaar gekregen ze niet te laten scoren. We hadden Feyenoord nog meer pijn kunnen doen in de laatste twintig minuten, maar we zaten met wat spelers die fysieke klachten hadden."

Sarri legt ook uit dat de verdedigende speelstijl van Lazio een bewuste keuze was, om Feyenoord meer en meer onwennig te laten worden. "We besloten niet zoveel druk te zetten op hun centrale verdedigers omdat ze hun keeper zo goed gebruiken. We lieten hen dus de bal, zeker nadat we op voorsprong waren gekomen." Lazio is door de zege op Feyenoord gestegen naar plek twee in de Champions League-poule.