Goede prestaties van Benítez bij PSV vallen op in Europa

Goede prestaties bij PSV vallen op in Europa: 'Maar hier nog geen bijnaam'

8 november om 17:10

Walter Benítez staat er door zijn goede prestaties bij PSV goed op in Europa. De dertigjarige doelman ziet nog wel een belangrijk verbeterpunt: ook in de Champions League wil hij de nul houden.

Waar Benítez in de Eredivisie pas vijf tegentreffers te verwerken kreeg, moest hij in Europese wedstrijden liefst twaalf goals incasseren in zeven duels. "Daar ben ik natuurlijk niet tevreden over", zegt de Argentijn tegen Voetbal International, in aanloop naar het treffen met RC Lens van woensdagavond.

"Ik weet dat het qua tegendoelpunten in de Champions League nog niet zo is als in de Eredivisie", vertelt Benítez. "Maar die competities kun je eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Het niveau in de Champions League is een stuk hoger dan in de Nederlandse competitie. Maar we werken er keihard aan om het ook op dat niveau voor elkaar te krijgen. Ook in Europa wil ik de nul houden."

Tijdens zijn periode in Frankrijk verdiende Benítez de bijnaam 'De Muur van Nice'. Bij PSV lijkt een bijnaam inmiddels ook gerechtvaardigd. "Die heb ik hier nog niet, verzinnen jullie er maar één, haha." Door zijn goede prestaties staat de keeper er goed op in Europa, maar hij wil niet over zijn toekomst praten. Het is de vraag of hij zijn tot medio 2025 lopende contract uitdient. "Maar dat is iets voor later. Ik focus me nu vooral PSV en op Champions League-voetbal, daar hebben we alle energie voor nodig."