Pijlen vol op Schmidt gericht: 'Of hij lost Benfica op, of Benfica lost hem op'

09-11-2023 09:12 Laatste update: 09:19
33

De druk op Roger Schmidt is toegenomen na de pijnlijke en tevens vierde Champions League-nederlaag op rij voor Benfica. De Portugese topclub keek woensdagavond al na 21 minuten spelen tegen een 3-0 achterstand aan bij Real Sociedad. Diverse Portugese media richten de spotlights op de voormalig PSV-trainer, die zelf ook zijn verantwoordelijkheid neemt.

Benfica verloor eerder al van RB Salzburg (0-2), Internazionale (1-0), Real Sociedad (0-1) en dus nog een keer Sociedad: 3-1. Dat het woensdagavond in Baskenland geen monsterscore werd, mocht vooral na de eerste helft een wonder heten. De Spaanse club walste over de formatie van Schmidt heen. Een 5-0 ruststand was niet gek geweest.

'De eerste helft was verwoestend voor Benfica', tekent A Bola op. 'Benfica weerlegde in ieder geval het idee dat het een veel beter team en betere spelers heeft dan Real Sociedad. Het is aangetoond dat dit niet waar is.' De pijlen worden vervolgens gericht op Schmidt, die er maar niet in slaagt om de boel op de rit te krijgen in het miljardenbal. 'Of Schmidt lost Benfica op, of Benfica lost Schmidt op.'

Sapo vindt het opmerkelijk dat Schmidt niet ingreep na de voor Benfica dramatische verlopen eerste 45 minuten. 'Voor de tweede helft bracht Roger Schmidt, in tegenstelling tot wat je zou verwachten, geen wijzigingen aan en behield hij de elf spelers die na de eerste helft klaar waren.'

Zelf toonde de oud-trainer van PSV zich na afloop zelfkritisch op de persconferentie. Schmidt, die met Benfica nog wel aardig presteert in Portugal (tweede plaats) neemt verantwoordelijkheid voor de nieuwe dreun. "We hebben in het verleden laten zien dat we op dit niveau kunnen spelen en de tweede helft was heel anders, we waren meer gefocust, maar uiteindelijk liet de tegenstander zien hoe je het verschil kan maken en kan domineren. We konden vandaag niet reageren, maar de verklaring is dat we tactisch gezien niet voorbereid waren op een wedstrijd van dit niveau. Vandaag heb ik het slecht gedaan."