Lens-trainer Haise ergert zich tegen PSV: 'Werd met twee maten gemeten'

Arbitrage wekt frustratie bij Lens-trainer: 'Ik kan het niet begrijpen'

9 november om 09:16

RC Lens-trainer Franck Haise heeft geen goed woord over voor de arbitrage bij het Champions League-duel tussen PSV en zijn ploeg. De Duitse scheidsrechter Daniel Siebert gaf Lens achtmaal geel en één rode kaart. Haise stelt op de persconferentie na afloop dat PSV bevoordeeld werd.

De Fransen kregen acht gele kaarten te zien, waaronder twee van Morgan Guilavogui, die daardoor vroegtijdig kon douchen. PSV daarentegen, ontving tweemaal geel. Iets wat de nodige irritatie wekt bij Haise. "Wij hebben tien overtredingen gemaakt en kregen acht gele kaarten en een rode kaart. PSV maakte negentien overtredingen en kreeg twee gele kaarten. Doe met die informatie wat je wil."

“Ik weet dat we driemaal een gele kaart kregen voor commentaar op de leiding, dat moeten we slimmer aanpakken, maar er werd met twee maten gemeten. Ik kan niet begrijpen dat we voor tien overtredingen zo veel kaarten hebben gekregen. Wellicht is er een scheidsrechter die dat kan verklaren. We moeten slimmer zijn, maar de statistieken liegen er niet om. Ik denk dat je in deze competitie beter af bent als je niet de underdog bent", aldus de oefenmeester.