Jorgensen denkt aan stoppen met voetbal

Trieste aftocht: clubloze kampioensspits Feyenoord denkt aan voetbalpensioen

9 november om 11:51
Laatste update: 9 november om 15:52

De 32-jarige Nicolai Jorgensen denkt niet dat hij nog aan de slag gaat als voetballer. De spits die een groot aandeel had in het kampioenschap van Feyenoord in 2017, zit al een jaar zonder club en is ook realistisch over zijn carrière.

Bij Klubben op Discovery+ vertelt de Deense spits over zijn toekomst in het profvoetbal. "Tenzij er deze zomer een wonder gaat gebeuren en we een mooie kans krijgen, ben ik klaar met het voetbal. Komende zomer is de laatste kans voor mij, als die dan niet komt houdt het op voor mij." Na zijn vertrek bij Feyenoord trok Jorgensen naar het Turkse Kasimpasa en ging hij terug naar FC Kopenhagen. Sinds de zomer van 2022 zit hij echter zonder club.

Afgelopen zomer wilde Jorgensen zeker nog een stap maken, maar door verschillende factoren ging het toch mis. "Ik wachtte echt op een mooi avontuur in het buitenland voor mij en mijn familie. Ik wilde terecht komen op een mooie plek, maar zo’n bestemming is er voor mij nog niet voorbij gekomen. Ik merk nu wel dat ik op een punt ben gekomen, waarop het moeilijk gaat worden."