Real Madrid verlengt het contract van Valverde met afkoopsom van één miljard

Real Madrid slaat grote slag: contract verlengd, clausule van één miljard

9 november om 14:46
Laatste update: 9 november om 14:48

Federico Valverde heeft zijn contract bij Real Madrid met één jaar verlengd. De verbintenis van de Uruguayaanse middenvelder loopt nu tot medio 2029. Er is een afkoopsom van liefst één miljard opgenomen.

De Koninklijke verlengden eerder al de contracten van Rodrygo, Vinícius Jr. en Camavinga. Valverde is daarmee de volgende sleutelspeler van trainer Carlo Ancelotti die langer aan Real wordt verbonden. Real Madrid lijkt hiermee een duidelijke toekomstvisie te hanteren.

Dat de Spanjaarden een transferclausule van één miljard euro hebben opgenomen in het contract van Valverde is geen toeval. De Madrilenen deden dit ook al bij eerder genoemde Vinícius, Rodrygo en Camavinga. In Spanje is het namelijk verplicht om een ontsnappingsclausule op te nemen in het contract. Real wil met een dermate hoge clausule voorkomen dat Valverde tussentijds vertrekt.

Valverde speelde tot dusver vijf seizoenen voor Real en is nu bezig met zijn zesde. In 220 wedstrijden kwam de middenvelder negentien keer tot scoren en gaf hij achttien assists.