'Best gek' weerzien met Ajax voor Veltman

'Als ik de winnende goal maak tegen Ajax ga ik niet uitbundig juichen'

9 november om 18:28

Het zal voor Joël Veltman even wennen zijn: donderdagavond betreedt hij de Johan Cruijff ArenA niet als speler van Ajax, maar Brighton. Het zorgt voor een 'vreemd gevoel' in zijn buik.

Dat vreemde gevoel merkte hij twee weken geleden al toen Ajax op bezoek kwam in Brighton. "Het is ook best gek", zegt hij in het Noordhollands Dagblad. "Ook vanwege de periode waarin ze nu zitten. Dat we uitgerekend tegen Ajax onze eerste Europese overwinning haalden, was wel raar."

"Ik ben toch een beetje gast in eigen huis", blikt de verdediger, die 246 keer het shirt van Ajax droeg, vooruit op het Europa League-duel in Amsterdam. Hij heeft een basisplaats. "Als ik de winnende maak in de laatste minuut ga ik niet uitbundig juichen. Simpel zat, dat komt in de kleedkamer wel."

De laatste jaren heeft Veltman (31) in Engeland zijn plek gevonden. "Ik had nooit durven dromen dat ik honderd Premier League-wedstrijden zou spelen. Ik ging er wel vanuit dat ik hier twee, drie jaar zou blijven, want ik ben geen clubhopper. Al hing dat ook af of Brighton in de Premier League bleef en of ik wel zou spelen."