Jansma citeert Steijn over uitspraken Akpom

Steijn reageert tegenover Jansma op Akpom-uitspraken: 'Eenzaam? Dat kan'

9 november om 19:22

Maurice Steijn kan zich voorstellen dat Chuba Akpom zich eenzaam heeft gevoeld bij Ajax. Dat vertelt Kees Jansma, die de vertrokken Ajax-trainer sprak rond FC Utrecht - FC Twente.

Jansma benadrukt dat hij niet uitgebreid met Steijn heeft gesproken over Akpom, die na Ajax - sc Heerenveen terugblikte op twee 'vreselijke en catastrofale maanden'. Wel ging het tussen de twee in Stadion Galgenwaard over de eenzaamheid die de Engelse aanvaller voelde.

"Het ging over het woordje eenzaamheid", aldus Jansma bij Veronica. "Steijn zei: het kan dat hij zich eenzaam heeft gevoeld, dat heb ik me ook weleens gevoeld bij Ajax. Dat ging over de situatie dat er langs elkaar heen werd gewerkt (met Sven Mislintat, red.). Punt uit, klaar."

"Het is ook niet top, zonder gezin in een hotel", zegt Jansma over Akpom. De aanvaller nam afgelopen zondag geen blad voor de mond en leek met zijn lofzang over John van 't Schip ook een fikse sneer uit te delen aan Steijn.

De trainer die in oktober vertrok uit Amsterdam zat afgelopen zondag op de tribune tijdens het competitieduel tussen FC Utrecht en FC Twente (1-1). Jansma: "Hoe hij oogde? Prima. Hij stond uitbundig te juichen toen zijn zoon (Sem, red.) de strafschop beheerst binnenschoot. Hij was hartstikke vrolijk, dat ging goed."