El Ahmadi ziet AZ-uitblinker Clasie niet meer in Oranje

El Ahmadi ziet AZ-uitblinker niet meer in Oranje: 'Kan beter bedanken'

9 november om 22:03

Jordy Clasie kan beter bedanken voor Oranje, zo stelt Karim El Ahmadi aan tafel bij ESPN. Hoewel de aanvoerder van AZ zich bij zijn club laat gelden én in beeld is bij bondscoach Ronald Koeman, zou de middenvelder fysiek niet in staat zijn om naast het spelen bij zijn club ook interlands te spelen.

Presentator Jan Joost van Gangelen stelt dat Koeman voor de laatste interlandbreak heeft gesproken, maar nul op het rekest kreeg van Clasie, daar hij het fysiek niet zou kunnen opbrengen om interlands te spelen. Bij AZ zou de middenvelder al vooral fit worden gehouden voor de wedstrijden. Kenneth Perez vraagt zich vervolgens af waarom de naam van Clasie dan toch steeds voorbij komt. "Hij kan ook alvast bedanken", stelt El Ahmadi.

"Hij is niet im frage", vult Perez aan. De Deen zou het niet terecht vinden als Clasie mee zou mogen naar het EK, als hij zich niet in de reguliere interlandperiodes bij Oranje meldt. "Zo werkt het wat mij betreft echt niet. Je kunt toch niet de hele kwalificatie overslaan en dan drie weken meedoen op het hoofdtoernooi?"