Perez vindt Ajax-zondebok in Bergwijn

Perez vindt Ajax-zondebok: 'Waar was Bergwijn in godsnaam? Ik heb núl gezien!'

9 november 2023 om 20:56

Steven Bergwijn heeft veel te weinig gebracht in het verloren Europa League-duel van Ajax met Brighton (0-2). Dat concludeert Kenneth Perez, die naar eigen zeggen 'nul heeft gezien' van de aanvoerder.

"Ajax kon het goede spel niet lang genoeg volhouden, en ze missen kwaliteit", begint Perez bij Studio Europa op ESPN. "Vaak wordt er dan gewezen naar de aankopen en de jonge spelers, maar waar is Bergwijn in godsnaam geweest vandaag? Ik heb núl gezien!"

Collega-analist Marciano Vink noemt Ajax 'broos'. "Bergwijn en ook Berghuis hebben we wederom niet gezien in deze wedstrijd. Je kan er niet van op aan. Bij andere clubs heb je wél spelers waarvan je weet: die staan op in grote wedstrijden."

Maar, zegt Vink: "Deze prestatie ligt een beetje in de lijn waar Ajax op dit moment zit. In de Eredivisie zullen ze de wedstrijden tegen de nummers vijf tot en met achttien vaak wel gaan winnen, maar internationaal is het gewoon niet goed genoeg. Fouten worden genadeloos afgestraft en Ajax heeft dan niet het vermogen om het recht te zetten. Het is broos, gebaseerd op hoop."