Marseille na zege aan kop in Ajax-poule, Atalanta wint van Scherpen

09-11-2023 23:00
8

De donderdagavond staat weer in het teken van Europees voetbal. In de Europa League deed Olympique Marseille goede zaken in Griekenland, door met 0-2 te winnen bij AEK Athene. Door de zege gan de Fransen nu aan kop in de poule, waarin Ajax op de laatste plaats staat. Een Oranje getint Atalanta zegevierde thuis met 1-0 tegen het Sturm Graz van Kjell Scherpen.

AEK Athene - Olympique Marseille 0-2

Het treffen tussen AEK Athene en Olympique Marseille kan weleens belangrijk zijn voor Ajax, dat donderdagavond met 0-2 verloor van Brighton en daarmee op de laatste plaats bleef. Na 25 minuten spelen bezorgde Chancel Mbemba Marseille de voorsprong, door de bal in te koppen. Tien minuten later was het wederom Mbemba die gevaarlijk werd, maar hij zag zijn schot gekeerd door de doelman. AEK probeerde wat terug te doen, maar kwam niet verder dan een schot van Mijat Gacinovic.

Vlak na rust lijkt oud-PSV’er Nordin Amrabat gevaarlijk door te komen, maar wordt er gevlag voor buitenspel. Jordan Veretout lijkt Marseille daarna op rozen te brengen, maar de middenvelder schiet de bal in het zijnet. Laat in de wedstrijd beslisten de Fransen de wedstrijd via Ismaïla Sarr, die de 0-2 liet aantekenen. Met de zege vestigt Marseille zich aan kop in de groep.

Atalanta - Sturm Graz 1-0

Met Marten de Roon, Mitchell Bakker en Teun Koopmeiners aan de aftrap, trad Atalanta in de Europa League aan tegen het Sturm Graz van Kjell Scherpen. De Italianen begonnen afwachtend, en in de eerste helft waren er amper kansen te noteren. In het tweede bedrijf kwam Hans Hateboer het veld in voor Davide Zappacosta, en al na vijf minuten wist Atalanta wel gevaarlijk te worden.

De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini kwam zelfs tot scoren. De bal kwam voor de voeten van Berat Djimsiti, die niet aarzelde en de bal in het doel werkte. Hoewel de VAR de goal grondig checkte, werd hij goedgekeurd. Hierna drong Atalanta meer aan, op zoek naar verdubbeling van de marge. Die kwam er echter niet, en zo bleef het bij een 1-0 zege.