Clasie 'ontplofte' na goal Aston Villa: 'Had het nog wel willen zien'

Clasie laakt arbitrage na 'onterechte' tegengoal: 'Praat er omheen'

10 november om 00:23

Jordy Clasie is niet te spreken over de arbitrage bij de Conference League-wedstrijd tegen Aston Villa. AZ kwam in Birmingham op voorsprong, maar uit een onterechte hoekschop maakten de Engelsen gelijk. Voor de camera van Vandaag Inside gaat Clasie in op het moment.

"Een zuur moment natuurlijk. Het was geen corner, dat wist ik 100% zeker", aldus Clasie, die contact zocht met de arbiter van dienst. "Ik zei het meteen tegen de scheidsrechter, maar je kan er niet te veel mee bezig zijn, want zij nemen die corner al. Je zit in een moment dat je twijfelt om tóch meer tegen de scheidsrechter te praten. Uiteindelijk vliegt ie er ook nog in, dat maakt het extra zuur."

Clasie reageerde fel na de tegengoal. "Dat is emotie in het veld. Je doet er alles voor om hier als team resultaat te halen en uiteindelijk kom je goed op voorsprong. Ik had het nog wel willen zien als zij die ene niet hadden gemaakt uit de corner. De scheidsrechter zei dat hij niet alles kon zien. Hij praatte er meer omheen dan dat hij direct zijn fout toegeeft, dat zou ik meer waarderen. Het is gebeurd, maar het is wel extra zuur. Daarentegen mogen wij die corner niet zo makkelijk binnen laten koppen, dat is natuurlijk ook een puntje. Het is dubbel."

"Ik denk dat er heel veel mogelijkheden lagen. Als je de ruimte achter hun verdediging hebt gezien… ik denk dat we een keer of zeven buitenspel stonden. Als we daarvan meer profiteren door betere loopacties te maken of de bal net eerder te spelen, dan had je drie of vier mogelijkheden meer kunnen creëren."