Alphonso Davies zet zijn zinnen op een transfer naar Real Madrid

'Bayern-exit steeds realistischer: Real maakt interesse kenbaar en legt contact'

10 november om 07:50

Bayern München dreigt Alphonso Davies volgende zomer kwijt te raken, meldt Sport1. De 23-jarige vleugelverdediger weigert vooralsnog te verlengen bij Der Rekordmeister en zet zijn zinnen op een transfer naar Real Madrid.

Bayern wil dolgraag langer door met Davies, die nog tot de zomer van 2025 vastligt. Een contractverlenging wordt echter een 'steeds grotere uitdaging', klinkt het. Naar verluidt duurt het nog maanden voor er duidelijkheid is over de toekomst van de Canadees, die zelf oren heeft naar een stap naar Real. De interesse van De Koninklijke is concreet.

Sterker nog: Real ziet Davies als 'de droomoplossing' op linksback. De Spanjaarden zouden al contact hebben gelegd met de belangenbehartigers van Davies, om aan te geven dat de speler niet moet verlengen bij Bayern. Mede om die reden liggen de gesprekken tussen de Duitse club en Davies al een halfjaar stil. 

Real-verdediger David Alaba, die een rijk verleden bij Bayern heeft, zou zelfs al gelobbyd hebben voor een transfer van Davies. De Madrilenen denken aan een transfersom tussen de veertig en vijftig miljoen euro. Davies speelt sinds 2019 in Duitsland en kwam tot dusver tot 170 officiële wedstrijden voor Bayern. Daarin scoorde hij acht keer en was hij 28 keer aangever.