Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend

Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend: één debutant

10 november 2023 om 12:00
Laatste update: 10 november 2023 om 12:10

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft 25 spelers geselecteerd, waaronder debutant Jorrel Hato.

Cody Gakpo (Liverpool) en Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), die net als Ajax-verdediger Hato niet tot de 26-koppige voorselectie behoorden, zijn ook geselecteerd. Koeman zei bij de bekendmaking van zijn voorselectie al dat 'we vanwege blessures alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op de voorlopige lijst staan'.

Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) hebben de laatste schifting niet overleefd. Bij De Ligt en Van de Ven komt dat door blessures. Maatsen en Olij zitten er op sportieve gronden niet bij.

Jerdy Schouten is een andere opvallende naam in de definitieve Oranje-selectie. Koeman beloont hem voor zijn goede spel bij de foutloze Eredivisie-koploper PSV. Justin Bijlow keert terug na een blessureperiode. De doelman is één van de vijf geselecteerde Feyenoorders. De Rotterdammers zijn daarmee hofleverancier.

Het Nederlands elftal komt maandag in Zeist bijeen om zich voor te bereiden op de laatste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK in Duitsland. Op 18 november speelt Oranje in Amsterdam tegen Ierland en kan het EK-ticket definitief binnen worden gehaald. Drie dagen later, op 21 november, is Gibraltar de laatste tegenstander.

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton and Hove Albion)

Verdediging: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig), Calvin Stengs (Feyenoord), Mats Wieffer (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Jerdy Schouten (PSV), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo).

Aanval: Steven Bergwijn (Ajax), Wout Weghorst (TSG Hoffenheim), Brian Brobbey (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Cody Gakpo (Liverpool).